başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Türkiyede ve yurt dışında bazı okulların verdiği diş hekimliğinde masterlık ünvanı sanırım ülkemizde bu ünvanın geçerliliği yok içeriği hakkında bilgisi olan varmı
Hem tek eğe sistemi olması hem de kırılmaay karşı dirençli olması diş hekimler için vazgeçilmez bir sistemdir. Marka olarak nic eğelerini kullandım ucuz güvenilirdir. Bir de dar kanallar için (bkz:mtwo) (bkz:wdv) eğeler yok mu beni benden alırlar :)
Benimki asansördeki temizlik görevlisinin asansöre giren herkesin ismini söylemesi benim ona abla benimkini de biliyon mu diyerek (okula ilk gidişim) şaka yapmam ve ismimi söylemesi
Koridorda karşılaşmaya korktuğum biricik restocu..Aman karşısına önlüksüz çıkmayın
ön dişlerin lingual yüzlerinde, arka grup dşlerin ise oklüzal yüzünde yer alan yuvarlak kenarlı, içbükey formdaki düzensiz çukurlardır.
yalnız bırakmazsanız güzel olur dostlar

en son yazılan kelimenin son harfiyle başlamak kaydıyla sizde unutulmaz anısı olan, diş hekimliği kapsamında herhangi bir malzeme, ders vs yazın, hikayesiyle birlikte

start veriyorum:

farma dersinde karın boşluğunda toplanan sıvıya ne ad verilir, sorusuna verdiğim yanıt

hemoabdomen
Arkadaşlar elinde dusdata'nın ders ses kaydı olan var mı? En azından biyokimya ve fizyoloji lazım bana. Son dakika hazırladığım için dershaneye kaydolmadım. Zaten verecek param da yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim
bu konu hakkında daha ilk gün (evet, birinci sınıfın ilk günü geçmişti bu konuşma) hocamız 'eğer severek gelmediyseniz, okuyamayacağınızı düşünüyorsanız bölümü birinci sınıftan bırakın başka bölümlere geçin' gibi bir konuşma yapmıştı. Aslında hocalar fikirlerini daha o zamandan bu kadar olumsuz beyan etmiş olmalarına rağmen çevreden genellikle 'hasta bakmaya başlayınca bölüm daha çok seviliyor' şeklinde duyumlar alıyorum. Henüz 3. sınıf öğrencisi olduğum için o aşamaya gelemedim fakat birinci ve ikinci sınıfta bu konu kafamı çok karıştırıyordu.

Bu bölümü okumasam ne okuyacağım, (diş hekimliğinde de sıkıntılar olsa da) başka hangi bölümde iş bulma ihtimalim bu kadar yüksek? gibi sorular soruyorum kendime. Zaten bir sağlıkçı olmayı isteyen ben için bu tür sorular bölümü bırakma isteğimi az da olsa törpülüyor. Eminim bu bölümü bırakma olayını hepimiz veya çoğumuz yaşamışızdır. 60 almayı beklediğimiz pratikten 30 alınca acaba bende bir problem mi var diye sorguladığımız çokça olmuştur.

Bu konuda genel fikrim şu: eğer bölümden nefret etmiyorsanız veya kafanızda başka bir bölüm alternatifi yoksa veya olan alternatif çok da cezbedici değilse bölümü bırakmayın. Notlar gelip geçicidir, büt'ler gelip geçicidir. Preklinikte bir asistanın size kızması, bir vizeden 20 almanız hocalar veya asistanlar için çok da önemli değildir; onlar da gelip geçicidir. bu yüzden bu ayrıntıların hayatınızı değiştirecek bir hamle olan 'bölümü bırakma'nıza vesile olmasına izin vermeyin. (diye düşünmekteyim)

EDİT: yol yakınken dönün arkadaşlar tünelin ucu bambaşka bir yere çıkıyor
Final haftasına çok az bir zaman kaldı. Ben hariç herkes konser konser geziyor. Diş hekimliğinin geleceği muamma. Mental ve psikolojik olarak çöktüğüm bu dönemde mesleğe atandığımda şu tarihler arasında ne yapıyordun diye sormayı düşünüyorum. Çeşitli aktivitelere giden arkadaşlarımın tedavisini yapmayı düşünüyorum. Atandığımda şiddete uğrayabilirim, belki de dil öğrenip Almanya ya kaçabilirim, sağlık sisteminden dolayı az kazanacağım varsın onlardan gelen 3 5 kuruş da gelmesin. Hiççç öylesine bilendim kırıldım incindim ve artık eve gitmek istiyorum. Sizlik bir durum yok sevgili arkadaşlarım bu bölüm benim kişisel mevzum ve sıkıldım bu mevzudan
Bu arkadaşlara (bkz:ders) çalışmak dışında hayatta yapılabilecek başka aktiviteler olduğunu da söylemek lazım.(bkz:spor) (bkz:sanat) .Vizyon gelişimi önemlidir.
Zorlu teorik ve pratik eğitimi sonucunda iyi diş hekimleri yetiştirmeye çalışan fakültedir. Bu kadar çok fakültenin arasinda en ön sıralarda olmaya devam etmektedir. Mezunlarının diş hekimliği yapmaya başladıktan sonra ne kadar çok şey öğrendiğini anlayacakları güzel fakültedir.
VERİLEN ÖLÇÜLERIN HEPSİ !!! milimetre (mm) cinsinden verilmiştir.

MAKSİLLER SANTRAL:
Kron:10,5
Kök:13
Mesiodistal:8,5
Labiolingual:7
Diş sürme:7-8 yıl

MANDİBULAR SANTRAL:
Kron:9
Kök:12,5
Mesiodistal:5
Labiolingual:6
Diş sürme:6-7 yıl

MAKSİLLER LATERAL:
Kron:9
Kök:13
Mesiodistal:6,5
Labiolingual:6
Diş sürme:8-9 yıl

MANDİBULAR LATERAL:
Kron:9,5
Kök:14
Mesiodistal:5
Labiolingual:6
Diş sürme:7-8


MAKSİLLER KANİN:
Kron:10
Kök:17
Mesiodistal:7,5
Labiolingual:8
Diş sürme:11-12


MANDİBULAR KANİN:
Kron:11
Kök:16
Mesiodistal:7
Labiolingual:7,5
Diş sürme:9-10


Bu içerikte Kesicilerin mm cinsinden ölçülerine değindik.Ekstra olarak dişler sürme zamanlarını da yıl(yaş ) olarak yazdık.

İyi Çalışmalar ●Dtomer
Hareketli mukozayla hareketsiz mukoza arasındaki sınırdır.
Protezin tutuculuğu ve rahatlığı açısından önemlidir.
Normal preklinik günlerinde güzelce büktüğün telin sınav sonunda fırlayıp kaybolması, sınav kaidesini getirmeyi unutman, dolum filminin ısrarla çıkmaması(bizim filmler banyoluydu...)